راهنمای خرید چاقو برای آشپزخانه (بهترین) + قیمت روز 17 مدل چاقوی تیز
از اساسیترین و مهم ترین وسایل آشپزی و آشپزخانه وجود انواع و اقسام چاقو ها است. همچنین انتخاب چاقوی مناسب، با نوع آشپزی در ارتباط است. شما به وسیله ی یک چاقوی تیز و برنده به راحتی می توانید تمامی امورات آشپزی را به یک فعالیت شاد و مفرح تبدیل کنید. ولی خوب بایستی ست چاقوی آشپزخانه ی شما از ایمنی کافی برای استفاده برخوردار باشد. برای یافتن یک چاقوی ایده آل برای خود بایستی تمامی موارد را در نظر بگیرید و نیازهای شخصی خود را شناسایی کنید. شاید پیدا کردن یک چاقوی ایده آل برای شما کمی زمان بر باشد ولی زمانی که آن را پیدا کردید مطمئن باشید که بهترین انتخاب را با رعایت نکات مهم هنگام خرید داشته اید. در این راهنمای خرید به شما کمک می کنیم تا بهترین ست سرویس چاقو را با توجه به نیاز خود با بهترین کیفیت و قیمت از فروشگاه های معتبر اینترنتی خریداری نمائید. پس در ادامه با کالا نقد همراه باشید…
منظور از ست سرویس چاقوی آشپزخانه چیست؟
سرویس چاقوی آشپزخانه در واقع ابزاری است که برای بریدن مورد استفاده قرار میگیرد. بریدن موادی از قبیل: گوشت، مرغ، ماهی، نان، میوه، کیک و… وظیفهی کارد یا چاقوی آشپزخانه میباشد. امروزه در کنار سرویس چاقو، ابزار اضافی از قبیل: پوست کن، قیچی برای برش نان، ماهی و سوهان جهت تیز کردن چاقو وجود دارد. یکی از مزیتهای سرویس چاقوی آشپزخانه داشتن ساطور میباشد که کار تکه کردن استخوان را راحتتر مینماید، علاوه بر این سرویسها معمولا دارای استند یا پایه هستند و همین موضوع باعث میشود که فضای خیلی کمی را اشغال نمایند و زیبایی خاصی به محیط آشپزخانه ببخشند.
👈پرفروش ترین چاقو های آشپزخانه را اینجا ببینید! + قیمت روز + خرید اینترنتی + ارسال سریع و ارزان👉
انواع چاقوی آشپزخانه
به طور کلی چاقوی آشپزخانه به 8 نوع دسته تقسیم می شوند که در ذیل هریک را به طور اختصار توضیح می دهیم.
1- چاقو سرآشپز یا چاقو آشپزی
مهمترین مدل چاقو که در آشپزخانه همه ضروری است چاقوی مخصوص آشپز است. این مدل چاقو همانطور که از اسمش پیداست بیشتر در آشپزی استفاده می شود و به عنوان چاقویی همه کاره شناخته شده و کاربرد متنوعی دارد. به عنوان مثال ، سبزیجات را خرد کنید و سالاد و سوپ درست کنید.
یکی از مزایای چاقوی سرآشپز این است که اندازه های مختلفی دارد، بنابراین می توانید از اندازه های مختلف برای انجام کارهای مختلف استفاده کنید. بزرگترین اندازه این مدل چاقو برای برش آسان و سریع مقادیر زیادی غذا بسیار مناسب است.
شاید چاقو آشپزخانه را بتوانید به جای خیلی از چاقوهای موجود در سرویس چاقو آشپزخانه استفاده کنید؛ اما برعکس این امر صادق نیست.
2- چاقو همه کاره آشپزخانه
این مدل چاقو مدل کوچکتری نسبت به چاقوی سرآشپز است و کاربردهای مختلفی دارد. چاقوی آشپزخانه به دلیل اندازه مناسب انتخاب ایده آلی برای استفاده روزمره است و استفاده از آن آسان است. به عنوان مثال می توانید از این چاقو برای برش میوه، گوشت، مرغ، خردکردن سبزی و ماهی استفاده کنید.
3- چاقو برش نان
شاید این چاقو در سرویس چاقو آشپزخانه شما نباشد. چاقویی که بدنه باریک و کشیده با لبه کنگره مانند دارد. استفاده از این چاقو کمک می کند تا نان ترد و شکننده از هم نپاشد و تکه تکه نشود و لایه ها به بهترین شکل ممکن از هم جدا شوند. همچنین می توانید از چاقوی نان برای برش سایر غذاهایی که سطح سخت دارند استفاده کنید.
4- ساطور
ساطور هم همانطور که در بالا گفته شد، انواع گوشت و استخوان ها را که بافت محکم و سختی دارند، خرد می کند. این چاقوی پهن و بزرگ مورد استفاده برای تکه تکه کردن گوشت و مدل کوچکتر آن برای گیاهان سخت است.
5- چاقوی سبزیجات
چاقوی سبزیجات هم وظیفه ی خردکردن و برش سبزیجات و انواع میوه ها را برعهده دارد.
6- چاقو فیله مناسب مواد پروتئینی
کار با مواد پروتئینی چاقو مخصوصی به نام چاقو فیله دارد. این چاقو کشیده و باریک تر است و ابعاد بزرگ تری دارد. کشیدگی این چاقو برای قرارگیری زیر پوست مرغ و ماهی و برش باریک و ورقه ای گوشت مناسب است. ظرافت و باریک بودن بدنه چاقو فیله برای فیله کردن انواع گوشت مرغ، ماهی و … مناسب است.
7- پوست کن
پوست کن هم امروزه در سرویس های چاقوی آشپزخانه وجود دارد، تا کار پوست گرفتن انواع میوه، سیب زمینی و… به راحتی صورت گیرد.
8- سوهان و قیچی
سوهان یا چاقو تیزکن هم در برخی از سرویس های چاقو تعبیه شده است که هر زمان چاقو کند شود، به وسیله ی سوهان می توانید آن را تیز نمایید. قیچی هم برای برش نان و ماهی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
👈مشاهده جدید ترین چاقو های آشپزخانه در دیجی کالا + قیمت روز👉
نکات مهم هنگام خرید ست چاقوی آشپزخانه
1- نوع چاقو
همانطور که در بالا اشاره کردیم یک ست چاقوی آشپزخانه متشکل از انواع و اقسام چاقوها باید باشد تا تقریبا هر نوع نیاز به برش و یا خرد کردن مواد غذایی را برایتان آسان کند. عمدتا در اینگونه ست ها شما می توانید با چاقوهایی مختلفی همچون: چاقوی دندانه دار، چاقوی فیله، چاقوی سرآشپز، چاقوی مخصوص بُرش و همچنین چاقوی مخصوص گوشت و ماهی مواجه شوید. البته ناگفته نماند که بعضی از ست ها دارای وسایل جانبی همچون قیچی و پوستکن نیز هستند که قطعا بر روی قیمت کلی آن ها تاثیر می گذارد.
2- وزن چاقو
از نکات مهمی بعدی که هنگام خرید یک چاقو یا یک مجموعه از چاقوهای آشپزی باید به آن توجه داشته باشید، وزن آن است. وزن یک چاقوی آشپزی باید متناسب با توان دست های شما باشد؛ یعنی نه برایتان سبک باشد و نه خیلی سنگین که سبب ایجاد خستگی در دست هایتان شود. فراموش نکنید که اصولا از چاقوهای سبک برای کارهای سرعتی و از چاقوهای سنگین جهت انجام خرد کردن انواع استخوان و یا سبزیجات مختلف استفاده می شود.
3- جنس تیغه چاقو
امروزه ، تیغه های چاقو عمدتا از استیل ضد زنگ یا فولاد ضد زنگ ساخته شده اند و صادقانه بگویم، چنین چاقوهایی از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند. استیل ضد زنگ در برابر رطوبت و تماس با عناصر واکنش نمی دهد اما به خوبی سایر فلزات تیز نمی شود.
با این حال، بد نیست بدانید که چاقوهای سرامیکی نیز وجود دارد و گرچه وزن آنها از چاقوهای استیل کمتر است و دارای تیغه های تیزتری هستند، اما توانایی تیز کردن مجدد تیغه های آنها کمی دشوار است و هرگز توصیه نمی شود در خانه انجام دهید.
پس انواه جنس تیغه چاقو عبارتند از :
- سرامیکی: برای مدت طولانی تیز خواهد بود و زنگ نمی زند.
- فولاد کربنی: لبه این نوع چاقوها برای برش هایی با سرعت بالا مناسب هستند و خیلی آسان در خانه می توان آنها را تیز کرد، اما باید مراقب بود تا زنگ نزنند.
- فولاد ضد زنگ: جزو چاقوهای ارزان هستند اما زود کند شدن آنها بزرگترین عیبی است که دارند. تیز کردن آن خیلی زمان می برد. اما در صورتی که با کربن بالا ساخته شده باشند، کند شدن آنها دیر به دیر رخ می دهد.
نوع اتصال تیغه نیز اهمیت بالایی دارد. سعی کنید از چاقویی که به صورت جوش خورده به دسته هستند دوری کنید؛ چرا که بعد از مدتی شکسته یا خم می شود. بهترین چاقوی آشپزخانه دارای تیغه یکپارچه است که دسته در ان صرفا به عنوان یک پوسته اضافه شده است.
شکل تیغه چاقو هم در کنار جنس آن اهمیت دارد. شکل تیغه ها بر اساس سبک تولید به صورت ژاپنی، فرانسوی و آلمانی نامگذاری می شود. مدل های فرانسوی و ژاپنی تیغه باریک و سبک تری دارند. تیغه های آلمانی برعکس تیغه فرانسوی ضخیم تر هستند. قطر تیغه چاقو به منزله برتری آن نیست و انتخاب آن امری کاملا سلیقه ای است.
4- جنس دسته چاقو
جنس دسته چاقوهایی که در ست آشپزخانه ای شما قرار گرفته اند نیز بسیار مهم است. جنس دسته یک چاقو هم باید به اندازه کافی محکم و با دوام باشد و هم از خوش دستی مطلوبی برخوردار باشد تا شما هنگام در دست گرفتن آن ها و همچنین کار با چاقوها دارای احساس خوشایندی باشید.
5- تعادل چاقو
نکته مهم دیگری که باید در هنگام خرید یک ست چاقویی به آن توجه داشته باشید، تعادل ابزارهای آن است. برای فهمیدن این موضوع که بدانید وزن دسته با وزن تیغه چاقو کاملا برابر است، می توانید انگشت خود را بر روی قسمت جدا کننده دسته از تیغه قرار دهید و سپس انگشتتان را در حالت افقی قرار دهید تا به راحتی متواجه متعادل بودن وزن چاقویی که قصد خرید آن را کرده اید، بشوید.
6- برند چاقو
برند و مارک نیز یکی از اصلی ترین فاکتورهایی میباشد که در زمان انتخاب چاقو میبایست مورد بررسی قرار بگیرد. همانطور که میدانید امروزه برند های زیادی اقدام به تولید چاقو کرده اند از این جهت سوالات بهترین برند سرویس کارد آشپزخانه چیست؟ و یا سرویس چاقو آشپزخانه چه مارکی خوبه؟ ذهنتان را درگیر کرده اند. اصلا نگران نباشید زیرا طبق تحقیقات گسترده ما برند های ام جی اس، سوپر لایف، کاراجا، جی فی نی، وینر و دبلیو ام اف جزو پرفروشترین و بهترین مارک های سرویس چاقو اشپزخانه میباشند.
7- عرض تیغه چاقو
از دیگر نکات مهمی که هنگام خرید ست چاقوی آشپزخانه باید به آن دقت داشته باشید، عرض تیغه چاقو و همچنین ضخامت و کاملا صاف و هموار بودن سطح فلز آن است. یادتان باشد کیفیت یک چاقو در زیبایی آن نهفته نشده و باید در عمل قدرت خود را نشان دهد؛ پس لطفا به سراغ چاقوهایی بروید که تیغه آنان از نوک چاقو تا بخش متصل به دسته کاملا یکدست و صیقل خورده می باشد و به اصطلاح ضعیف نباشد.
8- قیمت چاقو
همانطور که متوجه شده اید، موارد بسیار زیادی می تواند بر روی قیمت ست چاقوی آشپزخانه اثرگذار باشد؛ منتها توصیه می کنیم شما متناسب با نوع نیاز و سبک آشپزی خود اقدام به خرید یک مجموعه باکیفیت و ایده آل از چاقوهای آشپزخانه ای کنید که حتما ضد آب باشند و از پایه مستحکمی نیز برخوردار باشند.
راهنمای نگهداری از چاقوی آشپزخانه
ست چاقوی آشپزخانه نیز همانند سایر لوازم خانه دارای برخی راهنمایی های نگهداری می باشد که در صورت رعایت آن چاقوی شما می تواند از طول عمر بیشتری برخوردار باشد. از جمله مواردی که می تواند در دوام چاقو ها تاثیر شایان به ذکری داشته باشد محل نگهداری آن است. محل نگهداری و نحوه ی تعمیرات از اصلی ترین موارد و مسائلی هستند که باید حتما به آن دقت شود تا دچار زنگ زدگی و یا خوردگی نشود.
بعضی از چاقوها به مرور زمان کند می شود که باید حتما تیز شود. باید تمامی اصول در مورد نحوه ی شست و شوی آن نیز رعایت شود. چاقوها را سعی کنید به صورت دستی شست و شو دهید و از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. ولی در صورت استفاده دقت کنید که چاقوها را بیرون آورده و با دستمال خشک کنید و اجازه ندهید که با استفاده از خود ماشین خشک شود.
سوالات متداول در مورد چاقوی آشپزخانه
شکل تیغه چاقوی آشپزخانه باید چگونه باشد؟
یک چاقوی آشپزخانه با کیفیت بالا دارای تیغه ای است که ضخامت تیغه به سمت لبه تیغه (برش) رفته رفته کاسته شده تا لبه تیز و برنده ای برای برش ایجاد نماید. اما ستون فقرات(قسمت پشتی تیغه) همچنان باید از استحکام خاصی برخوردار باشد. این به معنای داشتن یک لبه برش ظریف میباشد که میتواند با کمی تلاش مجدداً تیز شود.
فولاد چاقوی آشپزخانه چه ویژگی دارد؟
با توجه به اینکه یکی از عوامل مهم در استفاده از چاقوها تیز ماندن آنها میباشد، می توان از چاقوهای ساخته شده از فولاد ضد زنک یا همان Stainless Steel استفاده کرد. مزیت فولاد ضد زنگ در ساخت این نوع از محصولات این است که در صورت کند شدن براحتی با یک مصقل قابل تیز شدن هستند. البته بسیاری از آشپزهای حرفه ای چاقوهای فولاد کربنی را به دلیل اینکه تیزتر هستند و تیزی خود را مدت طولانی تری نگه میدارند، ترجیح میدهند. اما باید به این نکته توجه کرد که آنها خیلی سریع تیزی خود را از دست میدهند و برای جلوگیری از زنگ زدگی به نگهداری مناسب و دقیقی نیاز دارند.
معرفی 17 مدل از پرفروش ترین ست های چاقوی آشپزخانه
درحال دریافت محصولات منتخب ...