صفر تا صد راهنمای خرید زودپز + قیمت 18 مدل {پرفروش}
امروزه زودپز یکی از وسایل لازم و به قول معروف دست راست هر خانم کدبانوی ایرانی در آشپزخانه است. زودپزها با آزاد نکردن بخار آب غذا فشار درون خود را بالا می برند و موجب سریع پخته شدن غذا می شوند. اما نکته اینجاسن که برای انتخاب یک زودپز مناسب چه معیار هایی را باید در نظر بگیریم؟ نگران نباشید!!! ما در این راهنمای خرید به شما کمک می کنیم تا بهترین زود پز را با توجه به نیاز خود با بهترین قیمت و کیفیت از فروشگاه های معتبر اینترنتی خریداری نمائید. پس در ادامه با ما همراه باشید…
منظور از زودپز چیست؟
در حقیقت زودپز ظرفی در بسته است که با استفاده از فشار و حجم زیادی از بخار، غذا را آماده می کند. در واقع هنگامی که برای طبخ غذا از زودپز استفاده می شود، ویتامین های موجود در غذا حفظ خواهند شد. جنس بدنه زودپز از آلیاژی است که زنگ نمی زند. اولین فردی که دیگزودپز را اختراع کرد، فیزیکدانی فرانسوی به نام دنیس پاپن در سال ۱۶۷۹ بود. بر روی زودپزها معمولا سوپاپی به نام سوپاپ اطمینان وجود دارد که ضریب ایمنی وسیله را بالا می برد. در صورتی فشار بخار آب خیلی بالا باشد، دریچه موجود در زودپز باز می شود تا بخار اضافی آن خارج شود.
👈بهترین زودپز ها را در دیجی کالا ببینید! + لیست قیمت روز👉
انواع زودپز
به طور کلی زودپز ها به 2 نوع تقسیم یم شوند که در زیر هر یک را به طور اختصار توضیح می دهیم.
1- زودپز گازی
این مدل از محصولات از سرعت بیشتری در طبخ و تهیه غذا برخوردار هستند. بایستی میزان حرارت آن ها را بصورت دستی و با کم و زیاد کردن شعله های گاز تنظیم نماییم. به دلیل مقرون به صرفه بودن هزینه مصرف گاز نسبت به برق از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و دارای دوام و طول عمری بیشتری نیز می باشند. لازم به ذکر است این نوع از زودپزها فاقد سیستم زمانبندی یا همان تایمر پخت هستند و بایستی به هنگام کار با آن ها حسابی حواستان را جمع نمایید.
2- زودپز برقی
سطح فشار یا همان PSI در زودپزهای برقی پایین تر از مدل های گازی می باشد و به همین خاطر سرعت تهیه و گرم کردن غذا توسط آنان در مقایسه با دیگر نوع گازی کمتر است. از قیمت های بالاتری نسبت به مدل های گازی برخوردار هستند و دارای دوام و طول عمر کمتری نیز می باشند؛ اما در عوض مجهز به سیستم های پیشرفته آشپزی همچون: تنظیم فشار، زمان پخت و غیره هستند و از پروسه کاری بسیار آسان و سهلی نیز بهره مند هستند.
انواع دیگ زودپز
زودپزها از نظر جنس بدنه به سه دستهی اصلی تقسیم میشود:
- زودپز استیل
- زودپز آلومینیومی
- زودپز چدنی
11 نکته مهمی که باید در هنگام خرید زودپز به آن ها توجه کنید.
1- جنس بدنه
یکی از نکات مهم در خرید زودپز توجه به جنس بدنه آن است. اصولا کمپانی های مختلف و مشهور جهانی برای تولید محصولات اینچنینی از متریال استیل و یا آلومینیومی استفاده می کنند که در این بین، زودپزهای ساخته شده از جنس استیل ضد زنگ از دوام و سرعت پخت و همچنین گرم نگه داشتن بیشتر غذا در خود برخوردار هستند و به مراتب دارای قیمت های بالاتری نیز به نسبت زودپزهای آلومینیومی می باشند.
2- انتخاب نوع
همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، زودپزها دارای ۲ نوع گازی و برقی (الکتریکی) هستند که هر کسی می تواند با توجه به سلیقه و همچنین شرایط محل زندگی خود تصمیم به خرید زودپز گازی و یا برقی برای آسان کردن پخت و پز خانگی خود کند.
3- تعداد دسته و جنس آن
برخی از زودپزها دارای یک دسته و برخی دیگر از دو دسته برخوردار هستند. یادتان باشد علاوه بر تعداد دسته های این محصول، دستگیره ها باید از جنسی بسیار مقاوم و همچنین نسوز طراحی شده باشند و به تناسب گنجایش دیگ زودپزتان، بزرگ و یا کوچک در نظر گرفته باشند تا بتوانید با اطمینان و راحتی بیشتری این ظروف پخت غذایی را جا به جا نمایید.
4- ضریب ایمنی
سعی کنید زودپزی را خریداری نمایید که سیستم قفل خودکار بر روی درب آن وجود داشته باشد. زودپز انتخابی شما باید دارای سوپاپ اطمینان باشد تا در مواقع خطر خیالتان از بابت خروج فشار راحت باشد. این ویژگی باعث جلوگیری از به وجود آمدن خسارت می شود.
5- گنجایش محصول
همانطور که مطلع هستید، زودپزها در گنجایش های گوناگونی طراحی و به بازار عرضه شده اند که هر خریداری باید با توجه به نوع نیاز و همچنین تعداد کسانی که قرار است برای تهیه غذای آن ها از زودپز استفاده نمایند، اقدام به خرید یک زودپز با گنجایشی بزرگ و یا کوچک باشد؛ ناگفته نماند طبق استانداردهای موجود، گنجایش زودپزها را با واحد لیتر در نظر می گیرند و برای یک خانواده دو نفره نیز یک زودپز ۴ لیتری کاملا کافی می باشد.
6- قابلیت تنظیم فشار
پارامتر تغییر میزان فشار در برخی از زودپزهای مدرن و امروزی به کار بسته شده است تا شما بتوانید با تنظیم فشار داخل دیگ، غذای خود را به آرامی و یا با سرعت طبخ بالا تهیه نمایید. وجود این قابلیت باعث می شود تا شما بتوانید با توجه به مواد غذایی مصرفی خود، درجه حرارتی مناسب را برای پخت آنان بوجود آورید تا در نهایت طعم و مزه غذایتان لذتبخش شود.
7- سبد بخارپز
وجود سبد بخارپز نیز همچون قابلیت تنظیم فشار تنها در برخی از زودپزها وجود دارد که سبب می شود شما بتوانید در کنار طبخ غذای اصلی خود، با فشار بخار موجود در ظرف دیگر مواد غذایی نظیر: سبزیجات، خوراک های دریایی و غیره را بصورت کاملا آب پز شده دربیاورید.
8- سوپاپ فشار بخار
از مهمترین بخش های یک زودپز، سوپاپ فشار بخار آن است. این سوپاپ در حقیقت سبب می شود تا به محض افزایش فشار بخار داخل دیگ زودپز، سوت زده و در کنار هشدار دادن به شما، بخارهای اضافه ها را از ظرف خارج و شرایط پخت را برایتان نرمال نمایند.
9- قابلیت شستشو
از دیگر مواردی که توصیه می کنیم به هنگام خرید زودپزها به آن هم توجه کنید، قابلیت شستشوی این نوع از ظرف های مخصوص آشپزی با ماشین های ظرفشویی و یا بصورت دستی می باشد.
10- میزان فشار (PSI)
نکته بعدی در خصوص خرید زودپز توجه به میزان فشار یا همان PSI است که با واحد پوند بر اینچ مربع اندازه گیری می شود و هرچه این فشار بیشتر باشد، قدرت کارکرد و سرعت عمل محصول شما در تهیه و گرم نمودن غذا بیشتر و هرچه کمتر باشد، بدیهی است که سرعت عملکرد زودپزشما نیز کمتر خواهد بود. ناگفته نماند در اغلب زودپزها میزان فشار ۱۵ می باشد.
11- قیمت
قیمت زودپز با توجه به برند تولید کننده، میزان گنجایش و همچنین سطح PSI تخمین زده می شود. در بازار فعلی زودپزهای برقی از قیمت بالاتری نسبت به زودپزهای گازی برخوردار هستند که با توجه به بهای مصرفی برق و استفاده های طولانی مدت از آنان بایستی فکری هم به حال قبض برقی که برایتان صادر خواهد شد، بکنید؛ با تمام این ها، توجه داشته باشید استفاده از زودپزها در کنار خوبی ها و مزایای منحصر به فرد آنان، از خطرات بسیاری نیز برخوردار است و به همین سبب لطفا همیشه به سراغ خرید زودپزهایی استاندارد و باکیفیت باشید و خیلی به گرانی و یا ارزانی این نوع از محصولات غذایی، توجه نکنید!
12- دفترچه راهنما زودپز
خریداران عزیز توجه داشته باشید همواره بهتر است به سراغ خرید زودپزی بروید که دارای دفترچه راهنما باشد تا بتوانید هم خیلی سریع با قابلیت ها و امکانات موجود در محصول مورد نظرتان آشنایی پیدا نمایید و هم از روش چگونگی استفاده از آن مطلع شوید.
نکات مهمی كه بهتر است از آنها خودداری کرد!
زودپزهای غیراستاندارد
زودپزی خریداری کنید که در فشار استاندارد 15 psi کار کند. در زودپزهای غیر استاندارد فشار داخلی به این میزان نمی رسد و در نتیجه شما همیشه مجبورید زمان بیشتری برای پخت در نظر بگیرید. این کار ممکن است نتیجه مطلوبی به دست ندهد. زمان پخت طولانی تر مخالف مزیت های ذکر شده برای زودپز مانند سریع بودن و بهینه بودن است. قبل از خرید مشخصات تولیدکننده را مطالعه کنیدو از خرید زودپز با فشار کمتر از 15 خودداری کنید.
زودپز آلومینیومی
در طول زمان لایه آلومینیوم پوشیده نشده دگرگون و حفره دار می شود و غذا در داخل همین حفره های کوچک جمع شده و محلی برای رشد میکروب می شود. نگهداری غذاهای حاوی اسید مانند سس های حاوی گوجه فرنگی این فرآیند را شدت می بخشد.
این فرآیند ممکن است تنها چند ساعت طول بکشد! علاوه بر اینها، امکان بوجود آمدن لکه های سیاه که پاک کردن آنها مشکل است بر روی ظروف آلومینیومی بسیار زیاد است. آلومینیوم انتقال دهنده ی خوبی برای گرما و حرارت است ولی امکان بوجود آمدن نقاط داغ در آن نیز وجود دارد. مشکل دیگر ظروف آلومینیومی ترکیب شدن آلومینیوم خورده شده توسط اسیدها و… با غذا است که می تواند برای سلامتی مضر باشد.
آلومینیوم در برابر خمش و تغییر شکل آسیب پذیر است و زمانی که این اتفاق بیفتد علاوه بر تاثیر بر زیبایی وسیله، فشار داخل دیگ زودپز به میزان مورد نظر نخواهد رسید.
مشكلات زودپزهای برقی
به اعتقاد برخی زودپزهای برقی هنوز در رقابت با زودپز های غیر برقی بازنده هستند. یكی از مواردی كه در مورد ناكارآمدی آنها مطرح می شود، اشاره به تفاوت زیاد بین گارانتی نمونه های مشابه برقی و غیر برقی است. معمولا نمونه برقی 1 تا2 سال گارانتی دارد در حالی كه نمونه های غیر برقی تا 10 سال نیز توسط سازنده گارانتی می شوند.
عیب دیگ این است كه شما در زودپز برقی نمی توانید از روش سرد كردن سریع استفاده كنید.
زودپز با لایه داخلی نچسب
برخلاف ادعای سازندگان، لایه داخلی نچسب در محیط پخت داخل زودپز چندان مقاومتی ندارد. بیشتر اوقات عمر زودپز به دلیل اینکه ذرات لایه ی نچسب از سطح داخلی جدا می شود، کاهش می یابد. این ذرات در وعده های مختلف به داخل غذای شما و خانواده تان وارد می شود.راهی که پیشنهاد می شود استفاده نکردن از برخی قاشق ها و وسایل برای جلوگیری از جدا شدن این لایه است. اگر چه این کار مقداری محدودیت محسوب می شود ولی اگر از چنین زودپزهایی استفاده می کنید این تنها راه ممکن است.
?مشاهده و خرید پر بازدید ترین زود پز ها + قیمت + خرید اینترنتی?
در هنگام استفاده از زودپز به چه نکات ایمنی دقت کنیم؟
- با پیشرفت تکنولوژی و وجود نسل جدید این وسیله پرکاربرد دیگر مشکلات گذشته وجود ندارد و البته نباید استفاده درست را هم نادیده گرفت. بهتر است با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد همیشه قبل از شروع پخت و پز واشر آب بندی آن را بررسی کنید و مطمئن شوید خشک یا ترک خورده نیست چرا که بسته به دفعات استفاده باید سالانه آن را تعویض کنید.
- به هیچ وجه موادغذایی با دانههای ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب و یا کف میکنند را در زودپز نپزید چون ممکن است ذرات غذا همراه کف بالا آمده و روزنه خروج فشار را مسدود کنند. نمونه این غذاها انواع غلات مانند بلغور گندم و جو پرک شده، ماکارونی و رشته فرنگی، سیب و حبوبات دانه ریز هستند.
- نکتهای که علیرغم پیشرفت تکنولوژی حین استفاده از این وسیله باید در خاطر داشته باشید این است که انفجار کوکهای فشار زودپزها ذاتاً خطرناک است، زیرا این دستگاه گرما و تجمع بسیار زیادی از فشار بخار ایجاد میکند. هر استاندارد معیوب یا فقدان استاندارد میتواند منجر به انفجار واحد یا آزاد شدن غیر منتظره بخار فوق العاده گرم شود و متاسفانه با انفجار، محتویات با فشار به بیرون ریخته و خطر سوختگی و آسیبهای احتمالی دیگر را در پی دارد.
- درب زودپز را به طور ایمن ببندید و تنظیم کننده فشار را محکم بر روی لوله تخلیه قرار دهید. تایمر و گرما را تنظیم کنید. پس از پخت غذا بگذارید فشار به خودی خود کم و قابلمه سرد شود و بعد تنظیم کننده فشار و درب پوشش را بردارید.
- به طور کلی بهترین کار مطالعه دستورالعمل و راهنمای خرید زودپز در هنگام خرید و بررسی ویژگیهای ایمنی، گرمای تولیدشده و بخار است.
- بعد از طبخ غذا برای اطمینان از خروج بخار از سه روش میتوانید استفاده کنید. برداشتن زودپز از روی حرارت و دادن زمان برای اینکه بخار به آرامی خارج شود. چرخاندن شیر آزاد کننده فشار برای اینکه بخار داغ خارج شود. قرار دادن زودپز زیر آب سرد
- پس از هر بار استفاده از زودپز دریچه اطمینان و حلقه لاستیکی را به دقت بشویید. در صورت لزوم و وجود پارگی و خرابی، حلقه لاستیکی را تعویض کنید.
- در محل اتصال درپوش به بدنه زودپز، حلقهای لاستیکی وجود دارد که از خارج شدن بخار آب جلوگیری می کند. مرتب از سالم بودن این حلقه مطمئن شوید.
- زودپز را از مایع بیش از اندازه پر نکنید .
- هرچند وقت یک بار پیچ دسته زودپز را سفت کنید. در صورت شل بودن پیچ دستهها، ممکن است هنگام حمل زودپز از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیبدیدگی به وجود بیاید.
- سوپاپ یا دریچه اطمینان و روزنه خروج بخار را قبل از بستن درب زودپز بررسی کنید و از باز بودن آن اطمینان یابید.
- قبل از پخت و پز، تجهیزات خود را بررسی کنید.
- از محکم بودن پیچهای دسته مطمئن باشید.
- زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری را انتخاب کنید.
- هنگام طبخ غذاهایی که بخور دارنند مراقب باشید.
- بعد از استفاده به درستی همه قسمتها را تمیز کنید.
- از زودپز برای سرخ کردن استفاده نکنید.
- به روش ایمن فشار را آزاد کنید .
- از برداشتن یکباره سرپوش خودداری کنید.
- زودپزهای مجهز به قفل ایمنی را انتخاب کنید.
سوالات متداول در مورد زودپز
بهترین برند های دیگ زودپز ها کدام برند ها هستند؟
زودپز آلمانی فلر یا جی پاس گزینههای مطمئنی هستند و تفال فرانسه، دسینی و پاناسونیک هم زودپزهای بسیار باکیفیتی را بازار مصرف در اختیار کاربران گذاشتهاند. یکی دیگر از زودپزهای خوبی که میتوانید انتخاب کنید زوپز ترکیهای جی فی نی است که طراحی و رنگبندی خاصی دارد. زودپز پارس استیل را هم میتوان یک گزینهی ایرانی قابل توجه دانست.
زودپز چند لیتری مناسب خانواده شماست؟
حجم زودپزها از ۲ لیتر تا ۱۰ لیتر معمولا متغیر است که انتخاب حجم توسط شما بستگی به نیاز شما و نفرات خانوادهتان دارد. شاید بتوان به طور تقریبی گفت ظرفیت ۲ تا ۵ لیتر برای خانوادههای دو تا سه نفره و ظرفیت ۵ تا ۷ لیتری مناسب خانواده چهار تا شش نفره باشد. گنجایش بالاتر از ۷ برای جمعیتهای بیشتر مناسب است. البته زودپزهایی با حجم بیشتر هم موجود است اما بازه اشاره شده در بالا بیشترین خرید و استفاده را به خود اختصاص داده است.
معرفی 18 مدل از پرفروش ترین زودپز ها
درحال دریافت محصولات منتخب ...