راهنمای خرید 69 مدل ست دم کنی (زیبا و ارزان قیمت) + خرید اینترنتی

از گذشته تا به امروز ست دم کنی یکی از ضروری ترین اجزای سرویس پارچه ای آشپزخانه می شود. تقریبا می توان گفت آشپزخانه ایرانی بدون پخت پلو قابل تصور نیست. از آنجا که پخت پلو به عنوان اصلی ترین وعده غذای اکثر ما ایرانی ها باعث شده است که سرویس آشپزخانه را گاها فقط با نام سرویس دم کنی آن بشناسد. علاوه بر کاربردی بودن ست دم کنی این ست جنبه تزئینی را نیز در آشپزخانه دارد. اما سوالی اساسی اینجاست بهترین ست دم کنی در بازار کدام مدل ها هستند؟ نگران نباشید!!! ما در این راهنمای خرید به شما کمک می کنیم تا بهترین سرویس دم کنی را باتوجه به نیازتان از فروشگاه های بزرگ و معتبر اینترنتی خریداری نمائید. پس در ادامه با کالا نقد همراه باشید…
تاریخچه دم کنی
همه ما به خاطر داریم زمانی که مادرانمان از پارچههایی تمیز و سفید بهعنوان دمکنی برای دم کشیدن برنجهای خوش عطروطعم استفاده میکردند. درگذشته استفاده از دمکنیهای دوختهشده و به شکل امروزی آنقدرها هم مرسوم نبود. اغلب مادران از پارچههای نخی برای این کار استفاده میکردند. شاید بهجرئت بتوان گفت که ایرانیها تنها افرادی هستند که برای دم کشیدن برنج از دمکنی استفاده میکنند. این موضوع باعث شده که سبک دم کردن برنج در ایران و کشورهای دیگر متفاوت باشد. در واقع بعد از خرید برنج خوب و افزایش مهارت آشپزی استفاده از دمکنی شرط پخت برنجی خوشمزه است.
جدید ترین انواع ست های دم کنی را اینجا ببینید + قیمت روز
انواع دم کنی
1- دم کنی تکی
این محصول یک سایز دارد و معمولا برای قابلمههای سایز متوسط قابل استفاده است. این محصول از جنس پارچه درست شده و کمی ضخامت دارد تا به خوبی قطرات بخار را به خودش جذب کند. محصول مورد نظر قابل شستوشو است و مدلهای بسیار متنوعی دارد.
2- ست دم کنی سه تکه
این محصول بهصورت ست سه تایی در سایزهای کوچک، متوسط و بزرگ موجود است و میتوانید از آنها برای سایزهای مختلف قابلمههای خود استفاده کنید. این محصول نیز از پارچه درست شده و طراحیهای زیبایی دارد.
3- ست شش تایی دم کنی
این ست شش تایی برای افرادی که زیاد آشپزی میکنند و قابلمههای سایز مختلف دارند، مناسب است. این محصول را میتوانید بهصورت ست ترکیبی از دمکنی و دستگیره نیز خریداری کنید. این ست بهصرفه است و نیازهای گسترده شما را برطرف میسازد.
4- دم کنی قوری
یک محصول خلاقانه و کاربردی است که شکلهای مختلف تولید شده است. یکی از جالبترین طرحها، دم کنی به شکل قوری است که قوری کاملا داخل آن قرار میگیرد. با استفاده از این محصول،چای زودتر دم میکشد و رنگ پس میدهد.
5- دم کنی دستهدار
این دمکنی برای وقتی که میخواهید قابلمه را از جایی به جای دیگر منتقل کنید بسیار مناسب است و مثل ساک حمل عمل میکند. شما میتوانید قابلمه را داخل این دمکنی قرار دهید و با استفاده از دسته، آن را حمل کنید.
منظور از ست دم کنی چیست؟
ست دم کنی متشکل از چندین سایز مختلف از دم کنی هایی است که هر یک را می توان برای قابلمه های خاصی استفاده کرد. طرز کار آن نیز به صورت است که کمک می کند تا بخار آب موجود در قابلمه را جذب کرده و به این ترتیب موجب می شود که برنج یا ماکارونی در شرایطی مناسب دم بکشد. درست به همین خاطر است که آشپزها برای اینکه نتیجه بهتری بگیرند از دم کن استفاده می کنند.
استفاده از دم کنی و نحوه دم کردن پلو
قابلمه را آب کرده و روی حرارت قراردهید. آب که بجوش آمد برنج را بریزید. صبر کنید تا زمانی که برنج قد بکشد. سپس برنج را بین دو انگشت شصت و سبابه له کنید. مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد. برنج را در آبکش ریخته و اگر احساس کردید که کمی شور است می توانید کمی روی برنج آب بریزید. مقداری از آب برنج را برای آب روغن دادن به برنج نگه دارید. قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید. کمی روغن درون آن بریزید.
اگر می خواهید ته دیگ خوشرنگ و تردی داشته باشید می بایست روغن، کف قابلمه را کاملا بپوشاند. سپس تکه های نان را کف قابلمه قراردهید. قابلمه را کمی به اطراف تکان دهید تا روغن روی نان قرار بگیرد و نان روغنی شود سپس برنج آبکش شده را روی تکه های نان بریزید.
برنج را به صورت کوهی درآورید و با دسته کفگیر سوراخ هایی را در برنج ایجاد کنید. به آب برنج کمی روغن مایع یا جامد اضافه کنید و روی برنج بریزید. بهتر آن است که این آب روغن را دور برنج بریزید و سپس دم کنی را به همراه در قابلمه بگذارید. حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد تا برنج دم بکشد. البته بستگی به نوع برنج هم دارد اگر برنج را خیلی زود آبکش کرده باشید به زمان دم کنی برای برنج بیشتری نیاز دارد.
10 نکته مهم که هنگام خرید ست دم کنی باید به آنها توجه کنید.
1- شستشوی آسان دم کنی
گفتیم که دم کنی ها همواره نیاز به شستشو دارند. گاها ممکن است نیاز باشد شما دو بار در روز برنج دم کنید. پس از هر بار دم کردن برنج بهتر است دم کنی شستشو داده شود. حال از دیگر ویژگی های دم کنی شستشوی آسان آن می باشد. دم کنی باید به راحتی شستشو داده شود، به گونه ای که لکه و آلودگی های ناشی از پخت غذا سریعاً از روی سطح آن پاک شوند. همچنین دم کنی باید فوراً پس از شستشو خشک شود تا برای استفاده های بعدی کاملاً آماده باشد.
2- مقاومت بالای دم کنی
مقاومت بالا نیز از دیگر ویژگی های دم کنی مناسب و باکیفیت می باشد. همانطور که می دانید دم کنی همیشه در معرض حرارت اجاق گاز قرار دارد و باید از جنس نسوز باشد تا دچار آسیب نشود. اگر دم کنی جنس مقاومی نداشته باشد، در صورت قرارگیری در معرض حرارت شکل اولیه خود را از دست داده و پارچه آن کاملاً جمع می شود.
علاوه بر این دم کنی چون در معرض آلودگی قرار دارد، باید به صورت مکرر شسته شود تا این آلودگی ها به غذا منتقل نشوند. پس پارچه آن باید در برابر شستشوی مداوم نیز کاملاً بادوام باشد.
3- عدم جذب میکروب دم کنی
دم کنی ها همواره در معرض رطوبت و چربی غذا و … هستند. به همین دلیل محل بسیار مناسبی برای تجمع میکروب ها می باشند و ممکن است این آلودگی ها به غذا نیز انتقال پیدا کند. یک دم کنی باکیفیت باید از جنس پارچه ای باشد که میکروب های کمتری را به خود جذب کند و به مکانی برای تکثیر و رشد باکتری ها تبدیل نگردد.
4- توجه به جنس دمکنی
دمکنیهای آشپزخانه را از پارچه میدوزند، اما انتخاب جنس پارچه بر اساس نظر تولیدکنندگان متفاوت ممکن است متنوع باشد. به همین دلیل شناخت جنس پارچه نکته مهم و اولیه خرید ست دمکنی به شمار میرود. هرکدام از جنسهای پارچه ممکن است مشخصههایی داشته باشد که به شما در پخت برنج کمک کند یا کار شما را برای پخت آن سختتر کند. انواع پارچههایی که ممکن است با آن دمکنی دوخته شود در ادامه به شما معرفی میکنیم.
الف) پارچههای کتان
یکی از مناسبترین نوع پارچه برای خرید ست دمکنی آشپزخانه پارچههای کتان هستند. پارچههای کتانی بافتی مستحکم دارند و از پارچههای پنبهای سریعتر خشک میشوند. علاوه بر آن این پارچهها جاذب رطوبت هستند. به همین دلیل دیگر نگرانی از بابت ایجاد قارچ و باکتری در اثر حفظ رطوبت پارچه نخواهی داشت. جالب است بدانید جنس پارچه کتان نرم بوده و بعد از هر بار شسته شدن نیز نرمتر میشود.
مزیت دیگری که استفاده از پارچه کتان را برای دمکنی آشپزخانه مناسب میکند عدم پرز دهی این نوع پارچه چه در زمان مرطوب بودن و چه بعد از شسته شدن است. این نوع پارچه در برابر کثیف و لکه شدن مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند. به همین دلیل شست و شوی آسانتری نیز دارند. این پارچه نیز در برابر حرارت از خود مقاومت خوبی نشان میدهد.
ب) پارچههای پلیاستر
این پارچهها یکی از مشتقات نفتی بهحساب میآیند. دوخت ست دمکنی از پارچههای پلیاستر اغلب هزینه کمتری برای تولیدکننده به همراه خواهد داشت. به همین دلیل مصرفکننده نیز باقیمت پایینتری میتواند برای خرید این محصولات اقدام کند. از مشخصههای پارچههای پلیاستر میتوان به الیاف محکم، انعطافپذیری و مقاومت در برابر چروک شدن اشاره کرد. از مهمترین مزیتهای پارچههای پلیاستر مقاومت در برابر رطوبت است که بهراحتی میتواند بخار حاصل از دم کشیدن برنج را به خود جذب کند.
مشکلی که در استفاده از پارچههای پلیاستر وجود دارد حساسیت این نوع پارچه با حرارت است. به همین دلیل ممکن است در زمان استفاده با حرارت بالا پارچه جمع شود. پس اگر قصد خرید محصولات آشپزخانه مخصوصاً دمکنی را دارید باید حساسیت به حرارت پارچههای پلیاستر را مدنظر قرار دهید.
ج) پارچههای پنبهای
این نوع پارچه یکی از بادوامترین و مقاومتترین منسوجات تولیدی از مواد و الیاف طبیعی است. یکی از مشخصههای اصلی دمکنیهای تولیدشده از پارچههای پنبهای مقاومت در برابر پارگی و سایش بهحساب میآید.
پارچههای پنبهای به نسبت کارایی که دارند قیمت مقرونبهصرفهای نیز داشته و هزینه تمامشده تولید دمکنی با استفاده از این پارچه مناسب خواهد بود. این پارچهها در برابر حرارت نیز از خود مقاومت خوبی نشان میدهند، اما قابلیت اشتعال دارند و اگر با شعله گاز تماس داشته باشند بهسرعت میسوزند.
مشکلی که در پارچههای پنبهای وجود دارد بروز چینوچروک در این پارچهها است. نکتهی دیگری که باید در ارتباط پارچه پنبهای بدانید این است که این پارچهها بعد از شستوشو آب رفت دارند. همچنین سرعت خشک شدن این نوع پارچه پایین است.
5- توجه کردن به داشتن آویز دم کنی
اینکه شما بعد از هر بار استفاده بتوانید این وسیله را در آشپزخانه خود بصورت آویزان قرار دهید یک قابلیت بسیار خوب خواهد بود داشتن قابلیت آویز در این وسیله کار شما را برای خشک کردن بعد از شستشو و در مواقع نیاز آسان تر می کند.
6- اندازه مناسب دم کنی
سایز دم کنی نیز بسیار اهمیت دارد. بهتر است دم کنی را بر اساس سایز سرویس قابلمه خود خریداری نمایید؛ اما تا حد امکان توصیه می شود حتماً ست دم کنی را به طور کامل خریداری نمایید تا برای تمامی قابلمه های سرویس، دم کنی مناسبی در اختیار داشته باشید.
7- هماهنگی با سرویس آشپزخانه
دم کنی ها باید هماهنگی مناسبی با دیگر اجزای آشپزخانه داشته باشند. همانطور که می دانید دم کنی بخشی از سرویس آشپزخانه بوده و ممکن است نیاز باشد در یک قسمت از آشپزخانه آویزان گردد. پس می توان گفت در ظاهر آشپزخانه بسیار تأثیرگذار است.
پس در حین خرید حتماً به این مورد از ویژگی های دم کنی نیز توجه نمایید. بنابراین اگر به دکوراسیون آشپزخانه خود اهمیت می دهید حتما طرح و رنگ دم کنی را بر اساس شکل ظاهری سرویس آشپزخانه خود انتخاب کنید.
8- مدل دوخت دم کنی
همانطور که میدانید دمکنیهای آشپزخانه به صورتی است که در قابلمه را احاطه میکند. مدلهای مختلفی از دمکنی در بازار دوخته میشود که محبوبترین آنها شامل موارد زیر است:
- دمکنی با کش گرد مشابه بقچه
- دمکنی با محافظ بالایی با دو خط موازی
- دمکنی بقچه با ورودی قابلمه دوطرفه
- دمکنی بهصورت بقچه با شکلی مشابه گل
- دمکنی با محافظ در نیمدایره
انتخاب از میان هرکدام از مدلهای دمکنی کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. البته در مورد این موضوع نیز باید بهتناسب مدل با وسایل آشپزخانه خود دقت کنید.
9- تعداد دمکنی در هر ست
تعداد استاندارد دمکنی درستهای موجود در بازار عموماً سهتایی یا چهارتایی است. این بدان معنا است که در هر بستهبندی یا سه دمکنی یا چهار دمکنی مطابق با سایز استاندارد در قابلمه موجود است. به همین دلیل در زمان خرید بسته با نیاز و بودجه مدنظر قرارگرفته شده انتخاب و اقدام به خرید کنید. بدیهی است که هرچه تعداد دمکنی بیشتر باشد هزینه تمامشده آن نیز بیشتر خواهد بود. پس از تفاوت قیمت بستههای چهارتایی و سهتایی تعجب نکنید.
10- قیمت دمکنی
از دیگر نکات خرید این محصولات قیمت آنها بهحساب میآید. با توجه به تولیدکنندگان متنوعی که برای این محصول وجود دارد، ممکن است قیمت نهایی متفاوتی نیز برای دمکنی وجود داشته باشد. به همین دلیل بهتر است در زمان خرید مدلهای مختلف دمکنی را با یکدیگر مقایسه کنید. درنهایت بهترین مدل با مناسبترین قیمت را بخرید.
?خرید انواع ست های دم کنی زیبا و با کیفیت با مناسب ترین قیمت?
مهم ترین نکات مراقبت و نگهداری از دم کنی ها
برای اینکه بتوانید از ست و سرویس دم کنی در مدت زمان بیشتری استفاده کنید، بعد از خرید دم کنی حتماً به نکات مراقبتی زیر توجه نمایید:
- دم کنی را با دست شستشو دهید و آب شستشو نیز نهایتاً ۳۰ درجه سانتی گراد باشد.
- در هنگام شستشوی دم کنی به هیچ عنوان از سفید کننده ها استفاده نکنید. سفید کننده ها رنگ دم کنی را از بین برده و به بافت پارچه آن بسیار آسیب وارد می کنند.
- در هنگام استفاده بسیار مراقبت باشید که کناره های دم کنی دقیقاً در مقابل حرارت مستقیم اجاق گاز قرار نگیرند.
- بهتر است دم کنی را پس از شستشو نچلانید و آن را پیچ ندهید.
نکات مهم برای حفظ بهداشت دم کنی برنج
بعضی از خانم ها عادت نادرستی دارند که از روزنامه برای دم کردن برنج و یا مواقعی که دم کنی بزرگ در دسترس ندارند، استفاده می نمایند؛ استفاده از روزنامه به ویژه نیازمندیهای روزنامه که بعضاً ممکن است از کاغذهای نامرغوبی تهیه شود و سرشار از سرب می باشد، حتی در موارد اضطرار نیز مناسب نمی باشد.
برای دم کنی بهتر است از پارچه ای استفاده شود که قابلیت جذب بخار آب را داشته باشد و با توجه به اینکه از این دم کنی برای دم کردن انواع پلوها و ماکارونی و … استفاده می شود، در معرض انواع مواد غذایی مانند رب یا گوجه، روغن، سبزی و … قرار دارد که ممکن است به دم کنی بچسبند و با توجه به نمدار بودن دم کنی می تواند محیط مناسبی برای تجمع آلودگی ها و باکتری ها باشد.
بنابراین بعد از هر بار استفاده، دم کنی را در مکان خشک و خنکی قرار دهید تا رطوبت آن به خوبی خشک شود و بعد از چند بار استفاده، حتما دم کنی را با مایع ظرفشویی شسته و در آفتاب یا هوای آزاد قرار دهید تا به خوبی خشک شود.
سوالات متداول در مورد دم کنی
بهترین برند های پیش بند آشپزخانه در بازار ایران کدام ها هستند؟
از بهترین برندهای ایرانی ست های دم کنی میتوان به برند هوم اند لایف Home & Life، رزین تاژ RezinTaj، شمسه نگار Shamseh Negar، آلفا Alfa، سیی see، ویونا Viuna، لایکو Laico و ماندگار Mandegar در بازار ایران می توان اشاره کرد.
نحوه عملکرد دم کنی چگونه است؟
هنگامی که برنج در حال دم کشیدن است بخار می کند. این بخارات به در قابلمه رسیده و دوباره به صورت قطره های آب به داخل برنج برمی گردد و برنج را کمی شفته می کند. وقتی که ما دم کنی استفاده می کنیم باعث می شویم که تمام آن قطره های آب جذب دم کنی شود و دوباره به داخل برنج برنگردد.
معرفی 69 مدل از پرفروش ترین ست های دم کنی